srovnani icon srovnání porovnání porovnaniMac vs. PC. Tato válka zdaleka nekončí a nyní konkurence zesměšňuje nový MacBook. Jako první se do laptopu pustilo Lenovo. Ačkoliv se zdá MacBook velmi tenký a někdo si může myslet, že konkurenci s rozměrnými počítači ukázal jak na to, tak opak je pravdou.



Lenovo na obrázku srovnává svoji YOGA 3 Pro, která ze sebe hravě dokáže udělat tablet a MacBook s tloušťkou 13,1 mm. YOGA má ale pouhých 12,8 mm a navíc je na trhu už od loňského roku. Lenovo stejně jako Apple nabídne procesor Intel Core M a větší displej předčí Apple i v rozlišení a počtu portů nebo v lepší kameře. Kde má MacBook navrch je váha a to o 280 gramů a výdrž na baterii.

Dell následoval Lenovo a rýpnul si do Applu svým XPS 13. Ten má až o 2 miliony více pixelů a displej až k hranám. Rozhodně se nemůže XPS 13 rovnat MacBooku v tloušťce a váze, ale jako všechny laptopy ho předčí v konektorové výbavě.

Poslední kdo srovnával je ASUS. ZenBook UX305 je ještě tenčí než Lenovo YOGA 3 Pro. Dokonce má tři USB porty, micro HDMI a čtečku SD karet a to v těle tenkým 12,3 mm. Displej má stejné rozlišení jako YOGA a oproti MacBook je těžší.


Je zřejmé, že konkurence srovnává svá nejlepší čísla, ale ani Apple se nemůže hájit tím, že by podobné praktiky nepoužíval. Je jasné, že Apple hned nepozmění design počítače, aby vyhrál boj s čísly, přijdou další výrobci, kteří budou zase o kousek tenčí.

Zdroj: theverge.com