MacBook_Air_iconApple přichází s jednou novinkou za druhou, jako by toho měl naplánováno ještě mnohem více. Tim Cook vchází na pódium a v ruce drží malý MacBook – ano MacBook je zlaté barvy!



Zlatý MacBook važící necelý 1 kilogram je pouze 13,1 mm vysoký – tedy o 24% užší než MacBook Air. MacBook disponuje novým typem klávesnice, která pracuje na zcela jiném systému než předešlé klávesnice u MacBooků. Všechna tlačítka jsou téměř o polovinu tenčí a všechna jsou LED podsvícena. Jedná se o nejtenčí MacBook v historii Applu!

apple-watch-macbook-spring-forward-2015_0736

Diplej 12″ Macbooku dosahuje rozlišení 2304×1140 pixelů. Podle Schillera, který celý MacBook přestavuje, je trackpad „neuvěřitelným zázrakem techniky.“ Skládá se z několika vrstev, přičemž je řízen Force Touch Trackpedem, který bude možné ovládat gesty. Trackpad nebude ovládán klikáním, ale tlakem.

apple-watch-macbook-spring-forward-2015_0852

MacBook vypadá skvěle nejen z vnejší strany, ale Apple si dal záležet i na celém srdci celého zařízení. Základní deska je miniaturní, Apple tak přichází s cela novou architekturou. Procesor Intel Core M, kterým je MacBook vybaven se rozhodně postará o plynulý provoz, dosahuje frekvence 1,3 GHz, ale je možné ho zvýšit až na 2,9 Ghz! Miniaturní základní deska nezabere rozhodně mnoho místa – co tedy s tím zbytkem? Je tu místo pro baterku, která vydrží až 9 hodin s používáním Wifi.

apple-watch-macbook-spring-forward-2015_0907

Zlatý MacBook má zcela tichý provoz, není zde totiž žádný větráček. Dále nám nabídne USB-C, Display Port, dobíjecí konektor, HDMI, VGA v jednom – opravdu se nejedná o MacBook budoucnosti? Barva tohoto krasavce bude zlatá, šedá a stříbrná. Základní sestava je HD Graphics 5300, 8GB paměť, 256GB, kterou bude možné objednat na stránkách Applu ještě dnes. Cena bude 1299 dolarů za levnější model. Dražší MacBook nás vyjde na 1599 dolarů.

apple-watch-macbook-spring-forward-2015_0982