apple_watch_iconDomnění Tima Cooka může být potvrzeno. Na nedávné konferenci totiž prohlásil, že Apple Watch budou pro chytré hodinky přesně to, co byl iPod pro MP3 přehrávače. Podle něj se Apple Watch stanou prvními chytrými hodinkami, o které se bude zajímat i široká veřejnost. Člen Y Media Labs sdělil Business Insideru, že jejich klienti neměli zájem vytvářet aplikace pro smartwatch před uvedením Apple Watch.



Y Media Labs je vývojářská společnost, která vyvíjí aplikace pro prestižní firmy jako BBC, eBay, Disney nebo Bank of America.

Marketingový ředitel společnosti Robbie Abed uvedl, že si nevzpomíná na jediný požadavek svých zákazníků na vytvoření aplikace pro chytré hodinky ještě před tím, než Apple představil Apple Watch. Avšak někteří se ptají, zda-li by tyto aplikace měly zařadit do svých marketingových plánů. Menší počet z nich již požádal Y Media Labs, aby pro ně aplikace pro jablečné hodinky začaly vyvíjet.

Abed neuvedl žádná konkrétní čísla, ale řekl, že méně než čtvrtina jejich klientů vyjádřila zájem o aplikace pro jablečné hodinky Apple Watch.

Některé společnosti ještě vyčkávají s nasazením svých aplikací do Apple Watch. Očekává se ovšem, že Apple představí pár aplikací třetích stran na dnešní keynote nebo se o nich alespoň zmíní.

apple watch icon

Zdroj: 9to5mac.com, businessinsider.com