launcher_iconJedna z prvních aplikací využívající možnosti widgetu v Oznamovacím centru iOS 8 byla jednoznačně Launcher. Tato skvělá aplikace umožnila uživatelům přiřadit si své oblíbené aplikace nebo kontakty do rychlých předvoleb. Po týdnu byla aplikace z App Storu stažena ze strany Applu z důvodu porušení příslušných pravidel pro widgety.



Stejný osud potkal od té doby i další aplikace se stejným zaměřením. Zajímavé jak Apple svojí chybu nepřizná, protože aplikace byla velmi oblíbená a hojně stahovaná. Žádnou omluvu vývojářům ze strany Applu rozhodně nečekejte.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/launcher-notification-center/id905099592?mt=8″]

Vývojář Greg Gardner stojící za aplikací Launcher svůj boj nevzdal a vyplatilo se mu to. Vydal totiž osekanou verzi své původní aplikace, tentokrát umožňující pouze přidání widgetu v podobě oblíbených kontaktů, napsání e-mailu a zahájení hovoru přes FaceTime. Aplikace byla Gregovi schválena a tak zaslal jasný dotaz do schvalovacího střediska Applu „Proč byla aplikace v této podobě schválena a původní verze Launcher nikoli?“.

Schvalovací středisko tedy přezkoumalo původní verzi aplikace a rozhodlo se, že bude aplikace akceptovatelná. Gardner chtěl vědět další výjádření k tomtu rozhodnutí a Apple pouze uvedl, že při spuštění této API funkce pro vývojáře byla společnost zdrženlivější a funkce byla kontroverzní. Greg však nemusel původní verzi aplikace Launcher vůbec upravovat.

Apple postupem času svá přísná pravidla pro vývojáře uvolňuje.

launcher1-800x709-507x450