tim cook iconTim Cook poskytl rozhovor britskému Telegraphu o ochraně soukromí, sledování vládních institucí a terorismu. Tim v minulých dnech cestoval po celé Evropě, kde mluvil s Angelou Merkelovou, ale také prezidentem Izraele. CEO společnosti Apple zdůraznil, že si lidé zatím dostatečně neuvědomují důsledky svých dat a tato chvíle jednou bohužel příjde.



Ikdyž Tim veřejně odsuzuje chtivost vládních orgánů po datech uživatelů Applu, ale dodávý, že si musíme uvědomit důležitost ochrany lidstva před terorismem. Rozhodně se však Tim jako CEO Applu nechce nechat zastrašit a vzdát. Lidé mají právo na své soukromí a neměl by nikdo podlehnout, nechat se pronásledovat nebo se dokonce nechat zastrašit.

Teroristé? „Tito lidé by neměli vůbec existovat.“ Tak reagoval Tim Cook a zároveň zdůrazňuje nutnou komunikaci k ochraně lidských životu.

Tim také dodal: Apple nechce vydělávat peníze prodejem dat a informací našich zákazníků. Proto budeme dělat maximum, aby tomu nebylo jinak ani v budoucnu. Sám však prozradil, že by si tím Apple vydělal velké peníze. Život však není o penězích, ale o správých věcech a hodnotách. To je také jedna ze základních hodnot společnosti Apple.

tim cook icon