apple_watch_iconNejnovější zprávy z Cupertina mluví o funkci speciálně určenou pro hodinky Apple Watch. Jedná se o Power Reserve, funkci, která bude hodinkám pomáhat s úsporou baterie. Podle všech informací by to měl být režim, který vypne všechny sledovací funkce jablečných hodinek a zároveň omezí spojení s iPhonem.



Aktivní v režimu Power Reserve zůstanou hodiny, budík a další funkce nenáročné na provoz. Živou ukázku zmíněné vychytávky můžeme očekávat na mediální konferenci příští týden.

Další zajímavou funkcí je schopnost hodinek odemknout naše vozidlo. Tim Cook v Londýně při rozhovoru s britskými novinami Telegraph řekl, že Apple Watch by mohly jednou nahradit klíčky od auta. Je také na místě připomenout, že Apple vlastní patent, který popisuje technologii, s jehož pomocí je možné iPhonem odemknout automobil. Kalifornská společnost zřejmě má dostupné technologie pro vývoj a následnou realizaci, ale je jen na ní, zda se vyplatí tuto funkci do Apple Watch přidávat.

Apple tyto funkce a mnohé další velmi pravděpodobně představí na novinářské konferenci 9. března, což je už příští týden, a Vy tuto událost nepropásnete, pokud se budete dívat na živý přenos nebo sledovat náš web, na kterém Vás budeme informovat o veškerých novinkách bezprostředně po skončení Keynote.

apple_watch