apple_watch_iconHodinky Apple Watch jsou prvním projektem, který má pod sebou Tim Cook. Možná proto je to důvod, proč věří, že právě jeho hodinky dobíjí trh elektroniky. Apple není první, kdo s chytrými hodinkami přišel na trh. Už dávno ho předběhl Samsung či jiné společnosti, které se ale takové slávy nedočkaly.



Tim Cook si je vědom toho, že přišli „pozdě“, ale Apple musel vyvinout zcela nový OS, protože ten, co používají jejich stávající jablečné produkty, nebyl na tak malé displeje stavěný.

„Je tu mnoho aspektů, na kterých se pracovalo roky. Nevydávejte něco, dokud to není připravené. Mějte tu trpělivost, udělat to správně. A to přesně se nám stalo s hodinkami. Nebyli jsme první,“  řekl Cook

Apple iWatch_interface_1

Tim Cook je sebevědomí člověk a proto věří, že právě Apple Watch jsou první moderní hodinky, na kterých záleží. Stejně tak to bylo s iPhonem. Opravdu ale Apple přišel s produkty na trh první? iPad nebyl první, iPod nebo iPhone také ne. CEO společnosti ale rozhodně neví, jak úspěšné jeho hodinky budou, a proto si sám nedovolí nic odhadovat. Cook už hodinky ale využívá denně a nedokáže si život bez nich představit. 

U hodinek jsme si čísla nevytyčili. Hodinky potřebují k fungování iPhone 5, 6 nebo 6 Plus, takže to je jisté omezení. Ale myslím, že si povedou dobře.“

Spousta lidí neví, k čemu by jim zařízení bylo, ještě když ke všemu přepočtou jeho cenu. Cook se ale hájí tím, že lidé si to neuvědomovali ani v případě iPod nebo iPadu.

Upřímně si myslím, že ničemu revolučnímu, co jsme udělali, nebyl hned předpovídán úspěch. Jen retrospektivně lidé spatřili tu hodnotu. Možná, že hodinky budou přijaty stejně,“ dodal Cook.

xxcbb

Po smrti Steva Jobse jsou hodinky prvním projektem, do kterého Steve Jobs nezasahoval, i když podle Cooka a na tento projekt měl Jobs velký vliv svými názory.

„Steve cítil, že většina lidí žije v malé krabici a myslí si, že toho nemůže moc ovlivnit nebo změnit. Myslím si, že to by nazval omezeným životem. A víc než kdokoliv jiný, koho jsem potkal, právě Steve tohle nikdy nepřijal (…) Každého ze svých nejvyšších manažerů učil, abychom tuhle filozofii odmítli. Až když to dokážete, můžete věci měnit.“ zavzpomínal Cook.

watch-dm