apple watch edition iconSpolečnost CyanogenMod se zaměřuje na alternativní systém založený na Androidu. Uživatelé si ho často instalují kvůli rychlosti a spoustě funkcím. Nedávno jste se na konkurenčních webech mohli dočíst, že právě do CyanogenMod chce investovat Microsoft ten, ale od investice odstoupil. Nyní server androidauthority.com od svého zdroje z CyanogenMod zjistil, že by do společnosti mohl investovat Apple.



Zdánlivě nesmyslný krok má své opodstatnění. Protože aplikace pro Apple Watch nemohou fungovat bez iPhone, jelikož telefon s iOS provede všechny výpočty za hodinky, jsou tedy Apple Watch odkázány jen na uživatele iOS. Apple má ale velké oči a chce dostat hodinky i mezi uživatele Androidu a v tom mu má pomoct upravený Android od CyanogenMod.

Vývojáři CyanogenMod budou mít za úkol upravit kernel Androidu tak aby systém dokázal zpracovat data hodinek.

Uživatelé CyanogenMod by tedy v nejnovější aktualizaci měli najít mezi aplikacemi i novou ikonu aplikace Apple Watch. Zároveň se dočkají podpory hodinek uživatelé telefonů Oppo N1 a Oneplus One.

Zatím jsou nepotvrzené informace, zda Apple bude spolupracovat i s jinými výrobci telefonů v úvahu připadá zatím pouze HTC.

02

Zdroj: aprilandroid.com