lightroom icon logo adobeAdobe dnes představilo Photoshop Lightroom 6 a Lightroom CC, nové verze oblíbeného programu pro úpravu a organizaci fotografií. Obě verze sdílí společný kód design a spoustu funkcí ale Lightroom je připraven na prodej ale Lightroom je součástí CreativeCloud a očekává se, že si ho pořídíte za předplatné. Předplácená verze se navíc dokáže synchronizovat s mobilními aplikacemi společnosti Adobe.



Apple Lightroom doporučoval uživatelům Aperture a Adobe se snažilo vyjít uživatelům, kteří chtěli přejít z Aperture právě do Lightroom.

Lightroom je oblíbený pro svou správu fotografií a dobrou spolupráci s formáty RAW a JPEG. V nové verzi se Adobe zaměřilo na výkon (vyšla pouze 64-bit verze), nové nástroje a štětce, rozpoznávání tváří, které bylo v Aperture a iPhoto. Režim HDR (vysoký dynamický rozsah) použije dvě fotografie pro vytvoření fotografie s lepším podáním barev. Nebo automatické vytváření panorámat.

https://https://www.youtube.com/watch?v=45_zCZnqmqU

Adobe Photoshop Lightroom CC si z CreativeCloud můžete stáhnout za 9,99 dolarů měsíčně nebo za roční předplatné 119,88 dolarů. Photoshop Lightroom 6 lze zakoupit za 149 dolarů.

Adobe dále zaktualizovalo Lightroom na iOS na verzi 1.4 s podporou formátů TIFF a lepším ořezáváním.

[app url=“https://itunes.apple.com/us/app/adobe-lightroom-for-ipad/id804177739?mt=8″]

Zdroj: 9to5mac.com