apple patent iconPatentový úřad Spojených států zveřejnil 38 nově uznaných patentů společnosti Apple. Kromě několika designových patentů hodinek Apple Watch, zde můžeme najít i platební systém, který iPhonu umožní provádět transakce prostřednictvím NFC, kamery a nebo skeneru.



Pokud jste alespoň z části seznámeni s některými patenty společnosti Apple, určitě jste si u nějakého řekli, proč si Apple patentoval zrovna tento prvek, jaké má využití a zda se to společnosti vůbec vyplatí. Podobnou otázku si zřejmě položíte u nově schváleného patentu na digitální korunku a tlačítko pod ní. Vzhledem k tomu, že korunka je ovládacím prvkem mnoha druhů hodinek, může to některým výrobcům dělat potíže. Apple se nyní může soudit s jakoukoliv společností, která vyrábí stejný tvar korunky.

Dalším patentem si Apple zabezpečil tvar a způsob uchycení řemínků k tělu hodinek. Nezapomněl ani na senzory tepu, které jsou umístěny na spodní části Apple Watch. Ty jsou svým tvarem opravdu jedinečné, a proto si je společnost vzala pod svou ochranu v podobě patentu.

Apple Watch patent Apple Watch patent - řemínekApple Watch patent - senzory

Zdroj: patentlyapple.com