iphone baterie iconVývoj nové generace iPhonu je nyní v kalifornské firmě Apple s velkou pravděpodobností na prvním místě, co se týče priorit. My se na iPhone 6s a 6s Plus, podle Ming-Chi Kua, můžeme těšit v srpnu tohoto roku. Další generace jablečných telefonů nabídne mnoho vylepšení – Force Touch nebo 2GB RAM. Ještě před zahájením výroby se ale možná dočkáme obměny dodavatelského řetězce.



Podle nejnovějších informací serveru DigiTimes ještě není úplně jasné, jaký výrobce se stane dodavatelem baterií do iPhonu 6s a 6s Plus. Do momentálně nejnovějších iPhonů vyrábí baterie tři čínští výrobci – Simplo Technology, Desay a Sunwoda.

První zmiňovaný výrobce (sídlící v Thaj-wanu) prozatím dominuje nad svými konkurenty z Číny, ale podle zdrojů DigiTimes začíná Apple postupně navyšovat počet objednávek ve prospěch čínských firem. Tchaj-wanskému Simplo Technology v posledních letech klesá podíl a jeho konkurenti náskok stahují. Je to především díky značně větší výrobní kapacitě a dostatečnému zásobování, uvádí zdroje.

Apple má na dodavatele baterií přísné podmínky a přesvědčil nás o tom minimálně jednou. Při výběru firem se zaměřuje na schopnost výrobců zajistit dostatečné zásobování kvalitních baterií, kvalitní řízení výrobních procesů a kladný vztah se zákazníky.

baterie

 

Zdroj: digitimes.com