iphone 4 iconApple se letos zaměří u svých systémů hlavně na optimalizaci a to dokonce i na starších zařízeních, u kterých bychom čekali vyřazení z možnosti upgradovat na vyšší systém. Nový systém dostanou i zařízení s  dvoujádrovým procesorem Apple A5. iPhone 4S a iPad mini a iPad 2 by se mohli nového systému dočkat.



Aby se zabránilo sekání chybám a pádům systému a aplikací třetích stran jako to bylo u iOS 7 v iPhone 4, Apple restrukturalizoval svůj vývoj softwaru, aby lépe podporoval starší hardware.

Místo toho aby Apple vytvořil kompletní systém iOS 9 a následně vypínal nějaké náročné funkce, které zpomalovali systém, Apple buduje základní verzi iOS 9 která běží i na Apple A5. Do základního iOS 9 poté začne přidávat náročnější funkce. Možná se nového systému dočká i velmi slabý iPod Touch 5. generace, ale u tohoto zařízení se očekává brzké ukončení výroby a vývoje už velmi dlouho.

Jako při každé akci Applu vám připravíme shrnutí toho co Tim Cook a další vysoce postavení zaměstnanci prezentovali. Nejinak to bude u WWDC 2015, které začne 8. června prezentací novinek.

iphone 4s siri

Zdroj:9to5mac.com