iPod Pro iconIndický designér Jomy Joseph vytvořil koncept hudebního přehrávače iPod. Nová generace iPodu nese název iPod Pro a přivlastňuje si prvky nejnovějších produktů firmy Apple, zejména hodinek Apple Watch. Zaoblené hrany, podpora Siri a fitness aplikace – to jsou hlavní vlastnosti konceptu iPodu Pro, jež se současně vyskytují i na hodinkách Apple Watch.



Nejvýznamnější změnou v konceptu od minulých generací iPodů, když pomineme design, je to, pro co je iPod vlastně stvořen. Onen poslech hudby nám v současnosti poskytují sluchátka. V konceptu iPodu Pro je to však trochu jinak. Jomy Joseph zde použil speciální reproduktory, tzv. parametrické reproduktory, které dokáží nasměrovat zvuk přímo do našich uší tak, že okolí nic neslyší. V tomto ohledu je koncept iPodu Pro skutečně výjímečný a originální.

Tělo iPodu Pro je vytvořené z jednoho kusu hliníku, tím se na dotek podobá mnohým dalším produktům značky Apple (MacBook Air & Pro, iPhone, iPad). Na zadní straně můžeme najít senzory pro sledování tepu a klipsnu. S její pomocí máme možnost si iPod Pro snadno přichytit k oblečení a vyrazit na procházku.

iPod ProZdroj: behance.net