imac_s_retina_5k_displejem_iconApple nám včera představil novou generaci 15″ Retina MacBooku Pro s Force Touch trackpadem a 27″ 5K iMac. Zatímco o celkovém porovnání MacBooku s předešlou generací jsme už psali, teď se podíváme iMac.



Důležitým prvkem iMacu je cena, která je nižší než u minulých modelů, takže se iMac stává dostupnějším. Cena se změnila natolik, že nejnovější model je možné koupit o 6 tisíc levněji než předchozí generaci – můžete ho tedy doma mít za 63.990 Kč.

Zatímco předešlý model byl vybaven 1TB Fusion Drive, levnější iMac obsahuje klasický pevný disk s kapacitou 1TB. Samozřejmě není problém si svůj iMac sestavit a tam i samotný Apple nabízí možnost objednat 3TB pevný disk, 1TB nebo 3TB Fusion Drive, 256GB, 512GB nebo 1TB flashové úložiště. Operační pamět se nezměnila a stále nabízí svých 16 GB. To ale nejde říct o procesoru, který se, stejně jako hardisk, pohoršil a jeho frekvence je 3,3 Ghz, přičemž předešlý model nabízel 3,5 Ghz. Grafický čip AMD Radeon R9 M290 se 2 GB paměti GDDR5 je zde samozřejmostí.

imac retina 5k