jony ive icon johnyJony Ive se stal nově generálním ředitelem designu ve společnosti Apple. Změna je z pozice senior viceprezidenta designu pro hardware a software na Chief Design Officer tzn., že má po mnoha letech nejvyšší pravomoce a své dlouholeté kolegy bude mít pod sebou. Mezi podřízený tým patří i tým „day-to-day” s vedením designérů Richardem Howarthem a Alanem Dyem.



Jony Ive se nyní bude moci věnovat skutečnému navrhování nových produktů a může přitom vynechat tvůrčí činnost v podobě materiálu pro tlačítka atd. Tyto věci budou mít už za úkol týmy pod jeho vedením.

CEO společnosti Apple, Tim Cook zveřejnil i celou tiskovou zprávu plnou energie a pozitivního myšlení. Kde uvedl, že s radost oznamuje povýšení nejtalentovanějšího a nejuznávanějšího designéra, který má přes 5000 designů, patentů a detailních návrhů. Pro samotný Apple je design jedním z hlavní základů celé společnosti. Jony od 1. června předává svůj day-to-day tým právě novým manažerům s pozicí víceprezidentů Richarda Howarthova (vpravo na fotografii)  a Alana Dyeova (vlevo na fotografii). Jak uvedl Tim Cook.

Oba víceprezidenti pracovali na designu všech iPhonů, iPadů, Maců, Apple Watch, iOS 7, iOS 8, Aple Watch OS.

1 2

Zdroj: 9to5mac.com