running_iconVenku je krásně, a proto je škoda sedět u počítače, nebo se dokonce začít nudit na „hlavní stránce“ Facebooku. Nahrajte si do svého iPhonu oblíbenou hudbu, která vás dokáže vyburcovat k lepším výkonům, nasaďte EarPods sluchátka a vydejte se ven. Pokud přemýšlíte nad hudbou, tak máme pro vás dobrý tip – DJ Ronaldo Gasparin vytváří běžecké hudební sety, které můžete stáhnout přímo zde.



Začínáte a vaše jediná myšlenka je, že nezvládnete uběhnout pár kilometrů, natož maraton? Nevadí, pamatujte, že není důležité být dobří, aby jst mohli začít, ale začít, aby jste mohli být dobří.

První rady:

  1. Poctivá rozcvička – protažení celého těla a zahřátí svalů, jedině tak se vyhnete případným zraněním
  2. Pro začínajicí běžce je vhodné střídat běh s chůzí
  3. Vždy mějte kontakt se světem! Nikdy nevíte koho potkáte nebo jaká nečekaná situace může nastat. Proto je lepší mít u sebe telefon.
  4. Malé pití na pásku popř. picím bagu na zádech

Voda je samozřejmě důležitá, ale rozhodně jí nelokejte a proto jsou vhodné tyto lahvičky s danou dávkou.unnamedRovněž je skvělé používat některou z aplikací jako je Nike+ nebo RunKeeper, kde máte svůj profil dostupný i přes internet, navíc s možnosti rozšíření napříkal o své přátele, závody, výsledky, nebo o celém průběhu běhu, či rekordy.

Pokud nechcete sebou nosit iPhone, ať už v běžeckém pásku na ruce, zapnuté kapse, popřípadě jej držet celou dobu v ruce, můžete využít také monitorovacích zařízení jakými jsou Jawbone, Fitbit a nebo Garmin. Monitorovací náramky, stejně jako již zminěné nahrané aplikace v iPhonu, zaznamenávají všechna vaše data do aplikace Zdraví, kterou naleznete ve svém iPhonu.

unnamed-1

Skvělým motivátorem je také aplikace Nike+, která obsahuje několik hodností běžce podle toho kolik už celkově uběhnul kilometrů. Nezbývá tedy nic jiného, než popřát hodně naběhaných kilomterů a pevné zdraví.

 

IMG_7936