apple_watch_iconApple Watch ukrývají v místech, kde se připíná pásek k hodinkám diagnostický port s 6 kolíky, které lze použít i pro nabíjení. Nezávislí inženýři potvrdili, že lze přes tento port nabíjet Apple Watch a to dokonce rychleji a kvalitněji, než přes originální Apple indukční nabíjení.



Právě tohoto portu, který je v každých Apple Watch chce využít firma The Reserve Strap, ta už rozjela předobjednávku speciálních pásků za $249 (6.000,- Kč) pro tyto hodinky, kde budete moci nabíjet své Apple Watch rychleji.

Další otázkou zůstává i přídavná baterie, ta by dávala u těchto chytrých hodinek určitě větší smysl. Tato firma už dříve vyvíjela speciální pásek, kde by byla navíc ještě jedna vrstva s přídavnou baterií viz. poslední obrázek.

Určitě se s Apple Watch máme ještě na co těšit, protože tento diagnostický port slouží pro samotný Apple, který snadno rozezná při reklamaci co všechno se s hodinama dělo. Pokud Apple nebude chtít podpořit výrobce třetích stran, tak jednoduše novým firmwarem zakáže tuto možnost, nebo port rovnou odpojí a aktivovat jej bude moci pouze pracovník Applu.

41 3 2

5