apple_watch_novinky_iconApple Watch mají různé nedostatky, toho si je společnost Apple samozřejmě vědoma a proto se můžeme nyní podívat na plánované novinky Apple Watch. Hlavní připravované funkce jsou v oblasti zabezpečení, konektivity s Apple zařízením, zdravotnických a fitness funkcí, stabilnější podporou pro vývojáře třetích stran a rozšířených možnosti Wi-Fi sítě.



Některé novinky budou už u Apple Watch 1. generace s úpravou Watch OS a na jiné si budeme muset počkat na další 2. generaci. Otázkou však zůstává, zda budou Apple Watch segmentem pro představování nových generací každý rok.

Pře pár dny jsem psali o snadném zmocnění ukradených Apple Watch, kde je jednoduše smažete a spáruteje s novým iPhonem. Velkou výhodou by byla aplikace Find My Watch a právě toho se máme v budoucnu dočkat. Vyhledávaní by fungovalo stejně jako u iPhonu, iPadu nebo Macu a to s přístupem ze vzdáleného zařízení nebo na iCloud.com. Protože Apple Watch nemají GPS modul a slot pro nanoSIM, která by zaručovala neustálé připojení k internetu, tak budou hodinky dohledatelné s připojením k Wi-Fi síti popř. po spárování s novým iPhonem. Zákazníci by tak měli danou jistotu v případě krádeže, že bude jejich zařízení dohledatelné na mapě, případně jej mohou zablokovat nebo smazat.

find my iphone článek

Lepší provázanost mezi iPhonem a Apple Watch ve formě upozornění při větší vzdálenosti. Hodinky na ruce vás upozorní na to, že jste zapoměli iPhone doma např. ve chvíli, kdy už nasedáte do auta. Funkce bude pracovat i opačně v případě, když necháte ležet Apple Watch na nočním stolku.

apple_watch_edition5

Hodinky mají senzor pro měření srdečního tepu, ten by měl v budoucnu umět sledovat a upozornit na nepravidelný tep, tím by se mohlo zabránit případným srdečním komplikacím nebo dokonce v pozdějším stádiu i infarktu. Tato funkce nebo spíše garance měření může být nakonec i odstraněna, protože se společnost Apple nechce dostat do případných právních sporů na to, že zákazníka předem neupozornili Apple Watch.

Další novinkou v oblasti zdraví je měření tlaku a monitorování spánku, co však bude trvat delší dobu je měření cukru v krvi a množství kyslíku v krvi. Tyto hodnoty jsou už hodně soukromé, proto by pravděpodobně Apple musel mít dostatečně schválené měření těchto hodnot. Pozn. redakce: Měření spánku by vyžadovalo lepší výdrž baterie.

apple watch zdraví

Vývojáři třetích strán mají získat plnohodnotnou podporu pro své aplikace na Apple Watch. Konečně by se tedy dalo vyhnout čekání, které může trvat v některých případech i několik vteřin po spuštění aplikace.

Hodinky mají mít novinku v podobě tzv. Complications, jedná se vlastně o malou část z ciferníku na displeji, kde by bylo zobrazeno např. kolik máte nepřečtených novinek na Twitteru.

complications

 

Zdroj: 9to5mac.com