apple campus icon logoApple přerušil spolupráci se Skanska a DPR na stavbě Campus 2 “Spaceship“. Skanska a DPR vyhráli nabídku k spolupráci, ale z projektu odejdou v následujících týdnech. Alespoň to tvrdí Silicon Valley Business Journal, který měl údajně možnost nahlédnout do interních e-mailů. „Společnosti nebyli schopny dospět k dohodě v průběhu jednání o revidovaném rozsahu práce,“ napsal šéf Skanska USA Richard Cavallaro.



Problémy ohledně Skanska a DPR se začali objevovat už minulý týden, co časopis prohlásil, že Skanska byla připravena se odchýlit po dokončení jádra a pláště budovy. Švédskou firmu by ztratila asi 800 milionů dolarů.

Není to neobvyklé, že zadavatel nahradí spolupracující firmy v průběhu stavby. Vnitřní prostory bude muset udělat společnost Rudolph & Sletten místo Skansky. Další zpráva naznačuje, že další problémy mohli trvající víc, jak rok mohli Apple stát další 2 miliardy dolarů.

To by se mohlo projevit na dokončení prací až na rok 2017. Journal se domnívá, že dohlížet na stavbu bude Atlantská společnost Holder Construction, která pro Apple vybudovala v Severní Karolíně datové centrum.

apple campus 2 spaceship icon

Zdroj: Appleinsider.com