apple_watch_2_iconApple Watch se sice prodávají teprve 2 měsíce, ale ihned po oficiálním přestavení se začalo spekulovat o další generaci, která by měla přinést to co nám u první generace scházelo. Konečně máme k dispozici nově chystané plány k Apple Watch 2.



Mezi hlavní novinky má patřit FaceTime kamera pro video hovory, která má být umístěna pod horní částí těla hodinek, tak aby čočka nevyčnívala a nenarušovala vzhled Apple Watch. Zatím není jasné, zda budou hodinky umět i fotit, ale objektiv bude primárně určen hlavně na video hovory.

Nově se máme dočkat samostatnosti v komunikaci FaceTime a zpráv, bez nutnosti mít v blízkosti iPhone, stačila by totiž pouze Wi-Fi síť, ale k zálohování nebo nahrávání aplikací budete potřebovat stále váš chytrý telefon od Applu. Hodinky by zase získavaly informace už samostatně a např. kvůli aktualizaci počasí by nebylo potřebné kontaktovat iPhone přes Bluetooth. Dalším rozšířením je i funkce Find My Watch, pro snadné hledání hodinek při krádeži.

Baterie je kámen úrazu u všech nejen chytrých telefonů, ale také hodinek a v případě Applu tomu není jinak. Většina uživatelů sice končí den s 30-40% baterie u Apple Watch, ale pokud máte náročnější režim, tak s velkou pravděpodobností vydržíte déle než vaše hodinky. Podle interního průzkumu Applu jsou zákazníci s výdrží baterie u svých Apple Watch spokojení.

Stále nebudeme mít možnost monitorovat spánek pomocí Apple Watch a to je škoda, velký náskok v tomto mají chytré náramky. Apple prý počítá s tím, že hodinky budou i nadále sloužit pro denní činnost.

Další neznámou je GPS, která by dávala smysl např. při měření sportu. Apple Watch 2 se mají i nadále orientovat podle algoritmů a Wi-Fi přístupových bodů.

Apple Watch 2 nabídnou nové materiály a cena se bude pohybovat mezi 1000 – 10.000$ (23.920 – 239.200,- Kč). Nové materiály budou spadat pod kategorie Apple Watch a Apple Watch Edition o jaké se má jednat nebylo upřesněno, ale může to být titan, platina, wolfram a paladium. Nejlevnější kategorie Apple Watch Edition zůstane tak jak jí známe nyní.

Apple-WatchOS-2

Zdroj: 9to5mac.com, macrumors.com