iphone-6s_iconZnámý analitik Ming-Chi Kuo tvrdí, že podle svých zdrojů bude nová verze iPhonu vyrobena z 7000 hliníku. Jde o stejný hliník, ze kterého Apple vyrábí  své hodinky Apple Watch. Novou verzi iPhonu s předpokládaným přívlastkem 6s očekáváme vzhruba v září tohoto roku.



Nový iPhone by měl nabídnou stejný vzhled, jako jeho předchůdce. Velikost obrazovky by měla být taky zachována na 4,7″ a 5,5″ jako tomu bylo dosud. Nově by měl být ale o 0,15 mm tlustší a to díky nově použitému hliníku, který by měl zamezit proslulému ohýbání přístroje a o dalších 0,2 mm kvůli Force Touch displeji. To jsou vcelku zanedbatelné změny nemyslíte? Co se dále týče vzhledu, měl by přijít s novou barevnou variantou a to Rose Gold, jako je u Apple Watch Edition, Gold verze by měla být o něco žlutější a Space Grey o něco sytější, to kvůli barevnému sladění s Apple Watch.

Co se týče vnitřku, krom zmíněného Force Touch displeji by nový iPhone 6s měl dostat procesor A9, 2GB RAM, 12-ti megapixelový fotoaparát. Pokud to tak opravdu bude (pan Ming-Chi Kuo už měl párkrát pravdu), bude to veliká změna než jsme u modelů s koncovkou „s“ zvyklí.

iPhone 6s iconZdroj: 9to5mac.com