iOS 9 - Multitasking Split View iconApple na vývojářské konferenci WWDC představil, a vzápětí hned vydal, nový operační systém pro iPhony, iPady a iPody Touch – iOS 9. Ten do jablečných zařízení nepřináší žádné kosmetické úpravy, ale spoustu nových a vylepšených funkcí, o který se můžete podrobně dozvědět v tomto článku. Jednou znich je také zdokonalení multitaskingu pomocí Split View.



Funkce Split View uživatelům umožňuje rozdělit obrazovku na více oken a pracovat tak nad dvěma aplikacemi zároveň. Je užitečná v mnoha ohledech. Například když v levé části obrazovky sledujete video na Youtube, vpravo si můžete dělat poznámky ve stejnojmenné aplikaci Poznámky. Split View ovšem podporuje zatím pouze jeden iPad, ten nejnovější, iPad Air 2. Důvod hledejme v samotné výkonnosti přístroje.

Pro starší modely iPadů, které stále podporují iOS 9, Apple přichystal odlehčenou funkci s názvem Slide Over. Uživatel vyvolá postranní panel s nabídkou aplikací, požadovanou vybere, přetáhne na místo hlavního okna, a dojde k nahrazení.

Níže je několik obrázků, které demonstrují obě zmíněné funkce.

Split View

Split View Split View2 Split View3 Split View4 Split View5

Slide OverSlide Over

Zdroj: 9to5mac.com