touch id iconJedna z nově vyvíjených technologií společností Apple je predikce dotyku. Technologie byla představena na celosvětové vývojářské konferenci v části zvané „Co je nového v Cocoa Touch“.



Technický senior manažer Applu Jason Beaver uvedl, že se snaží co nejvíce zkrátit dobu odezvy dotyku a zároveň chtějí přidat na přesnosti tím, že za použití křivek a propočtu zrychlení lze předvítat nejpravděpodobnější místo dotyku. Cocoa Touch nebude jako nástavbová funkce, ale bude zakomponována v jádře iOS. Predikce dotyku je považována za základní funkci při použítí stylusu. Kreslení je pak rychlejší a přesnější.

Dle informací se také mluví o vydání iPadu s úhlopříčkou 12,9 palců, který by měl být uveden jako „iPad Pro“, pro který také Apple vyvíjí Bluetooth stylus. Prozatím není známo, zda tento stylus bude součástí balení iPadu a nebo si jej bude muset zákazník přikoupit jako doplněk. Kdy bude iPad uveden na trh není známo, ale je možné, že se ho dočkáme již tento rok na podzim spolu s vydáním iOS 9. Další očekávané funkce nového iPadu by pak měly být Force Touch, USB-C port a NFC.

touchZdroj: appleinsider.com