ipad_mini_3_iconApple, respektive prodejny s povolením prodávat produkty se značkou Apple, se pomalými kroky začínají připravovat na příchod nových produktů na podzim tohoto roku. Informace z jedné prodejní sítě s názvem Target naznačují, že firma chystá redukci svého sortimentu Apple produktů. Zbaví se tak starých produktů, které uvolní místo těm vydaným na podzim.



Konkrétně se jedná o iPody (Nano, Shuffle a Touch) a několik iPadů (iPad mini, iPad mini 2 a iPad Air). Podle uniklého spisu z maloobchodní společnosti Target by tento řetěze (a zřejmě nejen on) měl omezit počet kusů uvedených produktů skladovaných na každé prodejně. Mnohé by měly být dokonce vyřazeny z prodeje. V blízké době se tak některým iPadům a iPodům může stát přesně to, co s iPadem mini první generace.

Na uniklém seznamu vidíme, že s iPadem mini se v prodejnách už vůbec nepočítá. Jeho následovník, iPad mini 2, se v prodejnách má objevit pouze v jedné barvě, tedy ve stříbrné nebo vesmírné šedi. Stejný případ prodeje je uvedený u iPadu Air.

Zajímavá informace je napsána v řádku u nejnovějšího a nejvýkonnějšího iPadu, iPadu Air 2. Ten totiž zůstane v prodeji neměnný, ovšem ne dlouho. Podle spisu níže bude zřejmě nahrazen novým modelem – iPadem Air třetí generace. Můžeme tedy očekávat, že Apple na podzim představí další a vylepšenou verzi populárního iPadu.

Omezení prodeje iPadů a iPodůZdroj: Macrumors.com