apple simSe zahájením prodeje iPadu Air 2 Apple současně představil svou vlastní Apple SIM kartu, která umožňuje uživatelům vybrat si mezi třemi operátory a využívat jejich služeb. Tato SIM u nás však zatím není dostupná, avšak ihned po vydání se začalo spekulovat o tom, že by Apple zahrnul tyto SIM karty ihned do balení iPhonu.



Nyní se však objevila zpráva o tom, že Apple jedná s operátory a s ostatními výrobci mobilních telefonů. Jedná s nimi o zavedení těchto e-SIM karet. To by znamenalo jakousi virtuální SIM kartu, která by se nenacházela fyzicky v zařízení. Uživatel by si tak po zakoupení zařízení vybral svého operátora a využíval by jeho služeb, stejně jako kdyby SIM kartu v telefonu měl. Akorát pokud byste chtěli operátora změnit, nemuseli byste kupovat novou SIM kartu, ale prostě byste se v zařízení přeply na dalšího operátora.

Nyní tuto službu zatím podporují američtí operátoři AT&T, T-Mobile USA a výrobce telefonů Samsung. Je tak na čase, aby Apple jednal i s místními operátory. Dočkat této technologie, bychom se mohli již příští rok, prozatím však jen ve větších zemích jako je například USA.

Zdroj: 9to5mac.com