safirAmerický patentový úřad ukázal přihlášku na patent společnosti Apple, kterou by měla následně zpracovávat firma GT Advanced Technologies. Ostatně o poslední jmenované společnosti se už mluvilo před pár měsíci, ale jak se ukázalo, tak nová generace iPhonů opět neměla safírové sklo chránící displeje těchto telefonů.



Apple už začal prodávat svůj první produkt se safírovým sklem a to konkrétně Apple Watch a Apple Watch Edition. Další krok je tedy jasný, iPhone a potom také iPad. Jediným problémem je zatím cena, protože zpracování a samotné safírové sklo není levnou záležitostí a proto by žádný zákazník nechtěl platit ještě větší pořizovací cenu, než jaká je teď nasazená politikou Applu.

Patentová přihláška vypovídá o novém postupu při výrobě safírového skla na displej. Sklo má být ozařováním pomocí laseru a speciálního plynu řezáno na tenké plátky, které jsou potřeba pro využití krytí displeje pro iPhone. Díky tomu by safírové sklo chránilo lépe displej, než aktuálně použivaná technologie Gorilla Glass.

Samotné safírové sklo je velmi tvrdé, ale jeho nevýhodou je křehkost. Podle Mohsovy stupnice má safírové sklo tvrdost 9,0, takže by dokázalo poškrábat i další jiné materiály.

 

scrsafir

Zdroj: cultofmac.com