os_x_el_capitan_iconJak jsme vás dnes informovali, Apple vydal OS X 10.11 El Capitan a iOS 9 ve veřejné beta verzi pro uživatele, kteří nemají vývojářský účet a chtějí vyzkoušet nové systémy. Veřejné bety jsou určené pro uživatele, kteří se nebojí případné nekompatibility nebo chyb a jsou ochotni různé problémy oznámit vývojářům z Applu.



Pokud tedy nechcete čekat na finální vydání OS X El Capitan do podzimu musíte se zaregistrovat do OS X Beta Programu a prostřednictvím těchto stránek můžete získat betu.

V minulosti byly veřejné bety vydávány méně často než v případě sestavení systému pro vývojáře, stejný scénář může očekávat i v případě OS X 10.11 El Capitan. Vývojáři získali včera třetí beta verzi systému OS X 10.11 El Capitan, iOS 9 a watchOS 2 a příští sestavení pravděpodobně vyjde za další dva týdny.

Pokud veřejnou betu nainstalujete, počítejte se spoustou chyb a je možné, že některé aplikace budou nestabilní nebo se vůbec nespustí. Pokud se k upgradu rozhodnete, zvolte sekundární počítač nebo nainstalujte OS X 10.11 El Capitan vedle staršího systému.

Veřejné beta verze slouží hlavně pro oznámení chyb, které vývojáři neobjevili. Finální vydání by tedy mohlo být díky beta testerům velmi dobře optimalizované a i menší chyby by měly být odhaleny.

Na OS X 10.11 můžou upgradovat všichni uživatelé s počítačem, který podporuje OS X Yosemite. Finální verzi na podzim budou moct nainstalovat jak beta testeři tak i jiní uživatelé zdarma.

https://https://www.youtube.com/watch?v=_OzWxKSm1rU

Zdroj: 9to5mac.com