wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368Bezdrátové nabíjení iPhonu je na seznamu Apple uživatelů a fanoušků již několik let. To by se nyní mohlo změnit a iPhone by se ho skutečně mohl dočkat. Zatím však bezdrátové nabíjení umožňovali pouze telefony s plastovými nebo skleněnými zády. Jediným důvodem proč to iPhone doteď neumožňoval je jeho hliníkové tělo, které Jony Ive tak miluje.



Qualcomm, který již tradičně dodává díly iPhonu, vytvořil takzvanou technologii WiPower. Ta by již umožňovala bezdrátové nabíjení jakémukoli telefonu s kovovými zády, bez toho aniž by se zahříval, což by byl velký problém. Tato průlomová technologie založená na magnetické rezonanci by dokonce umožňovala nabíjení několika zařízení současně. Každé by mohlo mít i jiný vstupující proud, a tak by jste mohli nabíjet například iPhone a Apple Watch zároveň.

Je sice nepravděpodobné, že to bude již u iPhonu 6s, neboť Qualcomm zveřejnil tuto novou technologii teprve včera a zatím není dostupná na trhu. iPhone 7 by se však bezdrátového nabíjení skutečně dočkat mohl.

wireless-apple-iphone-concept-dock-640x368

Zdroj: cultofmac.com