ipad_mini_3_iconJaponský blog Macotakara, který se již může chlubit několika správnými informacemi o zařízeních od Applu, zveřejnil nové informace o nadcházejících iPadech. Apple by měl představit rovnou tři iPady tento rok, tak jak se dřív spekulovalo. Vyvrací tak informace od analytika Ming-Chi Kua.



iPad mini 4. generace by měl získat všechny vylepšení co má dnes iPad Air 2 generace. Jako nově vrstvený displej, který je tenčí a antireflexní. To by ve výsledku mohlo znamenat ztenčení iPadu mini na pouhých 6,1 mm. Nyní má iPad Air a mini 7,5mm tloušťku. Doufejme, že se zeštíhlení nedotkne i baterie, která se za poslední roky ztenčila a ztratila značnou část své kapacity oproti starším modelům.

13579-8479-10791-3173-iPadMini3-PickUp-PRINT-l-l

Další parametry už nejsou tak oslnivé, Apple pravděpodobně použije procesor Apple A8X s koprocesorem M8. Oproti iPadu mini 3 generace půjde o značný nárůst výkonu, protože iPad mini 3 používá procesor A7 a koprocesor M7. Snad Apple použije silnější verzi čipu Apple A8, tedy A8X z iPadu Air 2. iPad mini 4 by měl dostat kameru iSight s 8Mpx čipem.

iPad mini by se mohl začít prodávat po boku 12-palcového iPadu Pro, o kterém jsou již náznaky i v iOS 9. Od něj se očekává čipset Apple A9X stejně jako od iPad Air 3. Avšak zda přijde iPad Air 3 je velmi nejisté.

ipad_air_icon

Zdroj: macotakara.jp, 9to5mac.com