os_x_el_capitan_iconDnes by měla vyjít veřejná beta OS X 10.11 El Capitan pro uživatele, kteří nemají vývojářský účet. Sestavení systému bude pro odvážnější uživatele, kteří se nebojí případných chyb v systému a chtějí si prohlédnout novinky v systému nebo pomoci Applu objevit chyby. Uživatelé, kteří nechtějí čekat do podzimního uvolnění systému, se musí zaregistrovat do OS X Beta Programu na stránkách Applu.



V minulosti byly veřejné bety vydávány méně často než v případě sestavení systému pro vývojáře, stejný scénář může očekávat i v případě OS X 10.11 El Capitan. Vývojáři získali včera třetí beta verzi systému OS X 10.11 El Capitan, iOS 9 a watchOS 2 a příští sestavení pravděpodobně vyjde za další dva týdny.

Veřejná beta verze El Capitan umožní uživatelům snadno odeslat zpětnou vazbu vývojářům z Applu. Apple vydává veřejné bety, jelikož vývojáři se většinou zabírali optimalizací svých aplikací pro systém a nezveřejňovali malé chyby v systému. Apple tedy doufá, že různé „bugy“ objeví normální uživatelé.

Pokud veřejnou betu nainstalujete, musíte počítat s množstvím chyb a spousta aplikací fungujících v OS X Yosemite v betě El Capitan nemusí fungovat. Zvolte raději k instalaci počítač, který nevyužíváte primárně nebo nainstalujte systém na jeden disk vedle primárního systému.

Na OS X 10.11 můžou upgradovat všichni uživatelé s počítačem, který podporuje OS X Yosemite. Finální verzi na podzim budou moct nainstalovat jak beta testeři tak i jiní uživatelé zdarma.

El Capitan - Split screen

Zdroj: 9to5mac.com