iPhone-6-iconJak jsme vás již dříve informovali, Apple nebyl sám, který od ledna 2015 do května vyráběl iPhony 6 a 6 Plus. Razie na podnik v čínském hlavním městě Peking objevila několik výrobních linek, které se staraly o výrobu falešných jablečných telefonů iPhone 6. Není to však první, ani poslední případ výroby podvodných iPhonů.



Tvůrci tzv. fejků se samozřejmě snaží o maximální autenticitu přístroje. Ovšem pod záměrem většího výdělku telefony vyrábí z jiných, a pochopitelně levnějších, materiálů než Apple. Originální iPhone 6 od Applu je vyroben z hliníku, ale podvodníci se při výrobě nebojí použít plast, což přístroj výrazně zlevňuje a dovolit si jej mohou i lidé s nižším příjmem, kterých je zejména v Číně, nebo Indii, spousta. Výrobcům se proto relativně daři, přestože je čeká jepičí život kvůli obezřetným bezpečnostním složkám. Běžný chudý občan Číny, který si chce koupit normální telefon a narazí na falešný iPhone, nerozezná, zda je v tom zrovna nějaká neplecha. Vidí, pro něho známou, značku za (relativně) příznivou cenu, tak neváhá a zakoupí jej. A to je problém.

Rozdíly mezi originálem a falešným přístrojem nehledejte pouze v materiálu. Falešný iPhone je plný nepatrných odlišností od originálního a zkušený uživatel by jej měl od sebe rozeznat. Následující video, které vám doporučuji si pustit už od začátku, protože jen tak si můžete vyzkoušet, zda zvládnete rozeznat pravý iPhone od falešného, nás seznamuje se dvěma na první pohled stejnými telefony. Ale opravdu jsou si podobní?

https://https://www.youtube.com/watch?v=ahPzKRpBf-s