Apple Watch plavání plavaniJednou z hlavních kuriozit po představení Apple Watch v dubnu loňského roku byla voděodolnost samotných hodinek a bylo to zapříčiněno nedostatkem oficiální informací. Postupně se totiž začali objevovat zprávy o možném sprchování (kde není skoro žádný tlak) a až později jsme mohli vidět videa od prvních odvážlivců, kteří se vrhli do bazénu společně s Apple Watch.



Několik iOS vývojářů v Londýně se spojilo, aby vytvořilo toto společenství první aplikaci na světě pro plavání s Apple Watch. Aplikace má zatím nedodělky v podobě nemožnosti měření na pozadí, musí být tedy spuštěná aplikace stále aktivní bez uspání displeje (uzamčení obrazovky), což je dost neekonomické vůči baterii.

https://https://www.youtube.com/watch?v=1j2ZgcdkAvA

Aplikace však později po připojení k iPhonu přes Bluetooth klasicky synchronizovala všechna data do telefonu a aplikace Zdraví.

Apple Watch plavání plavani

Test proběhl na 50 m bazénu v londýnském vodním centru, kde bylo po 4 kolech naměřeno přesně naplavaných 200 m. Počáteční měření zaznamenalo 88 (BPM) tepů za minutu a po dokončení testu bylo 138 (BPM) tepů za minutu.

Apple Watch plavání plavani

Doufejme, že vývojáři Applu pracují na plné vodotěsnosti a nikoli na voděodolnosti další generace Apple Watch.

Apple Watch plavání plavaniApple Watch plavání plavani

 

Zdroj: macrumors.com