ios_9_iconVčerejší vypuštění další bety pro vývojáře s sebou nepřineslo pouze plynulejší práci, ale i několik novinek nebo oprav – a to především grafických, kdy například v ikona baterie v nastevení nebyla totožná s ostatními a ukazovala nám tak zcela jiný tvar.



Nastavení – ikona „Oznámení“ změnila svou barvu. Zatímco v předešlých verzích byla šedá, nově je v beta 4 červená. V nastavení se dočkala změny i ikona baterie, která v předešlých verzích nebyla zaoblená jako ty ostatní.

img_0519

Home Sharing – v beta 4 se opět vrací Home Sharing, který byl v iOS 8 odstraněný.

Fotoaparát – opravy se dočkal i fotoaparát. V předešlé byla odstrana funkce focení pomocí tlačítek hlasitosti. Nyní je vše v pořádku.

Picture in Picture – velkou novinkou v iOS 9 je funkce Picture in Picture, která umožní sledování videa a pracování na jiných úkolech zcela zároveň. S novou betou vše funguje i s Podcasty.

Handoff – změny se dočkala i funkce Handoff, která nyní zobrazí otevřené aplikace na spodní části.

newhandoffui

Apple Music – Ani Apple Music nezůstavá bez vývoje. Apple změnil zobrazení možností skladby. Nyní se nahoře ukáže samotný název skladby a můžete ho ihned označit srdíčkem, sdílet nebo spustit rádio.

img_0525-2

Zdroj: 9to5mac.com, macrumors.com