app_store_iconApple včera večer tuzemského času v kalifornském Cupertinu zveřejnil finanční výsledky za 3. fiskální čtvrtletí 2015. Kromě výsledků prodeje jablečných zařízení, zmínil Tim Cook i zisky z internetových obchodů App Store a Mac App Store. Zdůraznil, že toto čtvrtletí si obchody vedly nejlépe. Mezičtvrtletně vzrostl zisk o 24%.



Rovněž se navýšil počet transakcí u zákazníků o 19 procent. V kategorii Služeb, což zahrnuje App Store, iTunes, Apple Pay, AppleCare a další licenční poplatky, získal Apple během 3. fis. čtvrtletí rekordních 5 miliard dolarů. Pro srovnání, ve stejném čtvrtletí minulého roku byl zisk z této kategorie 4,5 miliard dolarů.

Pro Apple se iTunes Store za poslední roky stává stále více důležitějším zdrojem zisku. Popularita App Storu se neustále zvyšuje a to přispívá k větším ziskům. Dalším faktorem je Čína. Čínští vývojáři vytvořili, podle finančního ředitele Applu, více než 250 tisíc aplikací a zisk z tohoto obchodu s aplikacemi se v Číně za 3. čtvrtletí téměř zdvojnásobil.

ipad itunes store aplikace app apps

Zdroj: Macrumors.com