android_wear_iconGoogle dnes oznámil, že hodinky s operačním systémem Android Wear budou kompatibilní s iPhony. Tyto dvě platformy budou spolupracovat přesně tak, jako iPhone s Apple Watch. Střediskem komunikace bude samostatná aplikace, která již je k dispozici v App Storu a uživatelé ji budou používat pro ty samé úkony jako u Apple Watch aplikace.



Stejně jako Apple Watch, hodinky Android Wear jsou kompatibilní s iPhonem 5 nebo novějším a iOS 8.2 nebo novějším. Podporované hodinky jsou pouze LG Watch Urbane, ovšem Google postupně hodlá přidat ASUS ZenWatch, Huawei a Motorolu Moto 360. Uživatelé jablečných chytrých telefonů budou limitováni nejen nepřítomností podpory nejnovějších hodinek s operačním systémem Android Wear, ale i nepřítomností aplikací třetích stran. Tyto rozdílné platformy se budou moci spárovat, ale aplikace zůstanou od těchto dvou světů odděleny.

Notifikace, hlasové ovládání, výběr ciferníků, sledování aktivit a osobní asistent Google Now jsou funkce, které budou uživatelům dostupné. Nativní aplikace od Googlu, např. Počasí nebo Překladač, budou na Android Wear pro iPhone také k použití.

[app url=“https://itunes.apple.com/app/androidwear/id986496028″]

Android Wear pro iPhone

Zdroj: Android Official Blog