intel chip iconIntel zanedlouho představí nové procesory Skylake pro stolní i přenosné počítače. Uživatelé produktů značky Apple by se s nimi mohli setkat v aktualizované řadě 12ti palcových MacBooků. Intel představí 3 druhy těchto procesorů – Skylake-H, Skylake-U a Skylake-Y. Procesory s označením „H“ budou určeny pro stolní počítače s velkým výkonem a vysokou spotřebou. „U“ a „Y“ Intel vytvořil pro notebooky a tablety.



Čipy od Intelu budou podporovat operační paměti DDR3L/LPDDR3. Do MacBooku budou implementovány čipy Skylake-Y s extrémně nízkou spotřebou (baterie vydrží v průměru o 1,4 hodiny déle), vyšším procesorovým výkonem o 17 % a výkonnější grafikou až o 41 % oproti současnému modelu.

Konkrétně jde o čtyři modely procesorů Skylake-Y. Všechny budou disponovat grafikou Intel HD 515, TDP (tedy nejvyšší možný tepelný výkon) 4,5 W, L3 cache o velikosti 4 MB a dvěma jádry. Model Core m3 6Y30 má nejnižší frekvenci 900 MHz, s Turbem 2,2 GHz. Naopak nejvyšší frekvence se dočkáme u Core m7 6Y75, tomu Intel udělil 1,2 GHz (s Turbem až 3,1 GHz).

Šestou generaci procesorů Core M představí společnost zřejmě na berlínské konferenci IFA na začátku září, ještě před keynote od Applu.

Intel procesory Skylake

Zdroj: CPU-World.com