camera kamera fotoaparat photo icon ios 7V dnešní době si každý spojí Apple s iPhonem, MacBookem, iPadem či jinými produkty, které ovšem zná každý. Málo lidí ale ví, že Apple se dříve pokoušel prorazit i ve sféře fotoaparátu, tak začal své vyrábět. Celý projekt započal v  roce 1992 a partnerem, který se na všem podílel byla společnost Kodak. Podívejte se na 3 fotoaparáty, se kterými Apple přišel.



Apple QuickTake 100

Prvním digitálním fotoaparátem se stal QuickTake 100. Fanatici do focení si určitě nedokážou práci s tímto zařízením ani představit, ale za to by hodně sběratelů dalo vše za to, aby tento kousek měli doma. Apple QuickTake byl vybaven segmentovým LCD displejem, který zobrazil pouze počet zbývajích fotografií a další nejdůležitější věci. Rozlišení, kterým fotoaparát disponoval, bylo 640 x 480. Zajímavá je pamět – na QuickTake se vešlo pouhých 8 fotek. I když šlo o opravdu (v dnešní době) nekvalitní zařízení, fotoaparát se dokázal zařadit na seznam 100 nejvýznamnějších gadgetů od roku 1923.

6a00d8341bfa6953ef0162ffeb9b16970d-500wi

Apple QuickTake 150

Tento model vyšel o rok později a vlastně se v ničem nelišil. Jeho jediná výhoda navíc byla, že ho bylo možné připojit i k počítačům s Windows.

Apple QuickTake 200

Posledním modelem je QuickTake 200. Tento model přichází na scénu v roce 1997 a hned si nese své „bratry“ – zcela totožný model nabízel i Samsung a Fujifilm (ten se ale na Apple fotoaparátu podílel). Apple QuickTake si zachovává stejné rozlišení snímků jako předchozí modely, ale už obsahoval náhledový displej. Novinkou zde bylo použití pamětových karet, takže fotoaparát mohl využít „až“ 4 MB paměti.

quicktake_0

Projekt fotoaparátu určitě Applu vynesl nemálo peněz, ale s nástupem jiným společností zájem o řadu QuickTake upadal. Celý projekt byl zrušen Steven Jobsem po jeho návratu zpět do své společnosti.