microsoft icon logoApple nedávno najal hlavního inženýra z Microsoftu zabývající se HoloLens. Nick Thomson byl dřív vedoucím audio hardwaru pro projekt rozšířené reality v HoloLens. Apple tedy může zkoušet vyvíjet hardware pro virtuální nebo rozšířenou realitu, stejně jako může vyvíjet automobil, ale kdy nebo zda vůbec s něčím přijde na trh, je těžké odhadnout.



„Po nedávných akvizicích společností zabývající se rozšířenou realitou a převzetí klíčového zaměstnance Microsoft HoloLens a rozhovory s lidmi zabývajícími se virtuální a rozšířenou realitou, jsme přesvědčeni, že Apple má tým zkoumající rozšířenou realitu.“

Podle údajů na LinkedIn pracuje pro Apple od července. Ale v Applu není žádný nováček, před sedmi lety pracoval na zvukových možnostech Macu a Apple TV. Není to první náznak, že se Apple pokouší proniknout do virtuální reality. Apple potvrdil v tomto roce akvizici společnosti Metaio zabývající se rozšířenou realitou v mapách. Dokonce koncem loňského roku a začátkem tohoto roku Apple hledal inženýry zabývající se virtuální realitou.

Zatím jde pouze o spekulace. Apple měl prototypy iPadu již v roce 2003 ale Steve Jobs představil iPad až v roce 2010. Nyní již mají ve virtuální realitě menší náskok firmy Facebook s Oculus Rift a Valve spolupracuje s HTC na platformě SteamVR. Tyto firmy plánují své produkty na rok 2016.

apple vr virtual reality patent

Zdroj: 9to5mac.com