iphone_6s_icon_logoPo zahájení prodeje iPhonu 6 a 6 Plus v září loňského roku, se hromadily stížnosti uživatelů, kterým se prý větší iPhone 6 Plus ohýbá v kapse po normálním používání. Problém nazývaný také jako „Bendgate“ se v médiích a po internetu šířil neskutečnou rychlostí.



Objevily se i videa, kde lidé schválně ohýbaly buď své vlastní, nebo dokonce vystavené iPhony. Na těchto videích bylo vidět, že není třeba velké síly k ohnutí telefonu.

V té době sám Apple poznamenal, že ohýbání iPhonu 6 Plus je při běžném používání velmi vzácné a dodal, že od zákazníků obdržel pouze devět stížností. Apple ještě dodal, že těla iPhonu 6 a 6 Plus jsou vyrobena z eloxovaného hliníku série 6000, nerezové oceli a titanové vložky, které by měly tělo posílit.

Přesto se zdá, že inženýři z Applu si s problémem poradili a u iPhonu 6s vyztužili zadní část. Z nového videa na kanálu Unbox Therapy totiž vyplývá, že oblasti kolem tlačítek pro hlasitost a kolem power tlačítka jsou silnější. Zatímco u iPhonu 6 byla tloušťka 1,14 mm u iPhonu 6s je to 1,9mm.

Na videu se také objevuje informace o tom, že zadní kryt iPhonu 6s je i přesto, že je silnější také o 2 gramy lehčí. To nám naznačuje, že by Apple využil eloxovaného hliníku série 7000.

iphone 6_bendgate

https://https://www.youtube.com/watch?v=bSMUGGu7l-4

Zdroj: macrumors.com