Apple Store iconAmerický server 9to5mac informoval o výrazných změnách, které postihnou jablečné prodejny Apple Store. Podle vyjádření maloobchodních manažerů těchto prodejen dojde k přemístění přehrávačů iPod z původních velkých světle dřevěných stolů, kde jsou umístěny i počítače Mac a iPhony, do postranních polic. iPody budou vystaveny po boku značkových sluchátek, krytů pro iPhone nebo řemínků pro Apple Watch.



Apple tuto velkou obměnu uskuteční příští týden, v noci z pondělí (24.8) na úterý (25.8), v maloobchodních prodejnách po celých Spojených státech, a tak zákaznící přicházející ve středu uvidí nově uspořádanou prodejnu. Pro produkt jako takový to znamená potvrzení, že iPody už nebudou pro Apple takovou prioritou jako počítače Mac, tablety iPad nebo chytré telefony iPhone. Narozdíl od nich je Apple nebude každoročně aktualizovat a přidávat nová vylepšení. O stále menším zájmu o multimediální přehrávače iPod hovoří i čtvrtletní finanční výsledky, které ukazují pokles prodejů.

Apple Story po plánovaných změnách nebudou v takové míře iPody propagovat. O tom svědčí dřívější odstranění tlačítka „iPod“ z menu na stránkách Apple Online Storu.

apple_store_applemarket_9

Zdroj: 9to5mac.com