apple ibm iconDohoda IBM a Applu o společné spolupráci na nových podnikových aplikacích na platformě iOS započala již před rokem a nyní se zdá, že tato spolupráce bude ještě intenzivnější. Interní video firmy IBM, které je určeno pro zaměstnance společnosti, informuje o plánované koupi 150 až 200 tisíců Maců od firmy Apple.



Před několika měsíci IBM oznámilo, že hodlá nakoupit pro své zaměstnance až 50 tisíc MacBooků do roku 2015. Nyní v interním videu, které zveřejnil server MacRumors, sděluje Jeff Smith, ředitel informačních technologií, v rozhovoru plány společnosti IBM investovat nemalé peníze do nákupu nových počítačů Mac pro své zaměstnance. Dohoda by se měla dotknout 50% až 75% zaměstnanců, jejichž současnými počítači jsou ty od firmy Lenovo. Cílem jsou především ti lidé, kteří vývíjejí aplikace pro platformu iOS, tedy vývojáři nebo testeři.

Podle Jeffa by v nejbližších dnech mělo dojít k meetingu zástupců Applu a zástupců IBM a sepsání nové smlouvy. Pro Apple by tato dohoda znamenala skutečnost, že jeho největším korporátním zákazníkem bude dříve konkurenční společnost IBM.

https://https://www.youtube.com/watch?v=jUt7THXVKFk

Zdroj: MacRumors.com