ios 7 mail iconNa funkci Mail Drop ve vašem OS X/iOS jen tak nenarazíte, funguje totiž „neviditelně“. Poprvé byla představena Applem v roce 2014 společně s OS X Yosemite a umožňuje posílat přílohy o velikosti až 5 GB. Nemusíte se tedy obávat, že limit velikosti přílohy na vašem emailovém serveru je v řádu desítek megabytů, s funkcí Mail Drop můžete posílat i větší přílohy.



Ve výchozím stavu operační systém aktivuje Mail Drop, jestliže je vaše příloha u emailu větší nebo rovna 20 MB. Pokud jste například zaměstnancem společnosti, která dovoluje posílat přílohy o menší velikosti (např. 10 MB nebo méně), je tady možnost, jak Mail Drop aktivovat při nižším objemu dat v příloze.

Pomocí Terminálu provedeme redukci limitu z 20 MB na 10 MB, ale hodnotu si samozřejmě můžete přizpůsobit vašim potřebám. Mějte ovšem na paměti, že Apple stanovuje určitá omezení. Příloha může obsahovat data o maximální velikosti 5 GB a celkové úložiště obsahuje 1 TB místa. Po odeslání e-mailu bude mít příjemce 30 dní na to, aby si přílohu stáhl z Mail Dropu.

Jak na to

  1. Otevřete aplikaci „Terminál“.
  2. Vložte příkaz defaults write com.apple.mail minSizeKB 10000
  3. Stiskněte klávesu Enter
  4. Hotovo!

Mail Drop - nastavení limitu

Zdroj: iMore.com