ipad_pro_plus_iconZprávy ohledně iPadu s 12,9 palcovou obrazovkou a rozlišením 2732×2048 se poslední dny velice rychle množí. Je to dáno blížící se keynote, která by se měla uskutečnit za necelé tři týdny? Server Macrumors zjistil, že Apple do iPadů Pro nasadí, jako první systém, iOS 9.1.



Podle analytické společnosti AppSee, která ve svých protokolech našla zřejmě nový iPad Pro s označením „iPad6,8“, obsahoval zmíněný iPad operační systém iOS 9.1, nikoliv iOS 9 a to může být důvod, proč Apple představí tento produkt až ke konci podzimu, jelikož iOS 9 by měl Apple vydat pro veřejnost v termínu zářijové keynote.

Z uvedených informací vyplývá, že Apple ještě nějaký měsíc s představením iPadu Pro počká. iPad Pro by měl obsahovat Force Touch displej a tlakový stylus jako volitelné příslušenství. Se zprávou, že bude vydán s iOS 9.1, pravděpodobně končí spekulace o upravené verzi OS X, jako operačního systému pro iPad Pro.

iPad Pro se nám podle těchto spekulací ukáže až na Apple eventu v říjnu nebo listopadu spolu s další verzí operačního systému – iOS 9.1. Na začátku září nám Apple představí nové iPhony, Apple TV a taky možná „One more thing“.

iPad-Pro-concept

Zdroj: Macrumors.com