beats_1_iconKdyž bylo rádio Beats 1 na začátku léta spuštěno, Apple i umělci jejichž alba se na Apple Music objevují tvrdili, že stanice nemá žádný specifický žánr a měla by to být globální reprezentace hudby (od každého něco). Firma Quartz analyzovala všechny skladby hrané na Beats 1 během jednoho měsíce a to od začátku července do začátku srpna.



Shromážděná data ukazují, že nejčastěji hraným žánrem je Hip-Hop a Rap, druhé místo obsadila alternativní hudba a za ní se umístila hudba elektronická.

Co se týče umělců, nejčastěji hraným byl „The Weeknd“ a to hlavně díky svým hitům „The Hills“ a „Can’t Feel My Face“. Tento umělec vystupoval i na WWDC po představení služby Apple Music. Druhým nejvíce hraným umělcem je „Drake“, který se na jevišti při WWDC také objevil a má svou vlastní show na rádiu Beats 1. Hned za ním se umístil „Disclosure“.

A nakonec nejčastěji hrané skladby, The Weeknd je opět na vrcholu se singlem „Can’t Feel My Face“. Další nejčastěji hraná skladba je „New Americana“ od Halsey. Další místo patří skladbě „Good For You“ od Seleny Gomez.

Celkově bylo za měsíc přehráno 12 445 skladeb, ale pokud budeme počítat každou skladbu jednou, tak jich bylo pouze 3371. Z toho plyne, že každá skladba byla v průměru přehrána 3,7 krát.

žánry_beats1

umělci_beats1

skladby_beats1

Zdroj: 9to5mac.com