office-365 icon iosMicrosoft před dvěma dny vydal aktualizaci svého balíčku Office, který zahrnuje kancelářské aplikace Word, PowerPoint a Excel. Update s číslem 1.12 přináší několik vylepšení, především komunikace s poštovním klientem Outlook, a opravuje chyby předchozích verzí. Tyto informace jsme si mohli přečíst v podrobnostech každé ze tří aplikací, ovšem při jejich spuštění Microsoft oznamuje další zprávu.



Tato zprává se týká uživatelů kancelářských aplikací balíku Office pro iPhone, kteří stále používají operační systém iOS 7. Od příští verze těchto aplikací Microsoft přestane podporovat iOS 7 a minimální podporovaná verze bude iOS 8. „Uživatelé, kteří se rozhodnou dál používat iOS 7, budou moct pokračovat v používání aplikace, ale nebudou už dostávat aktualizace“, tvrdí oficiální varování.

Pro uživatele iOS 7 to bude znamenat to, že na jejich systému nebude Word, Excel ani PowerPoint dostávat opravy chyb nebo různá vylepšení. Podobná situace, ale ve větším měřítku, se stala s Windows XP, kdy Microsoft ukončil podporu a přestal vydávat aktualizace. Pokud tedy chcete předejít neočekávaným chybám, které se mohou objevit, nezbývá vám nic jiného, než upgradovat na iOS 8.

Microsoft ukončení podpory iOS 7 - Word Microsoft ukončení podpory iOS 7 - PowerPoint