apple_tv_iconZdroje serveru 9to5mac prozradily nové informace týkající se očekávané 4. generace Apple TV. Apple bude za necelé dva týdny pořádat konferenci v San Francisku, kde po boku iPhonu 6s odhalí i další generaci Apple TV. Zdroje napověděly detaily týkající se ceny, vydání a dalších plánů se současnou generací.



Produkt ve své 4. generaci příjde na trh s vyšší cenou, než jsme očekávali. Apple by ji měl prodávat za 199 dolarů, což je dvojnásobek původní částky za 3. generaci Apple TV. Ta se totiž hned po vydání prodávala za 99 dolarů a v březnu tohoto roku cenu Apple zredukoval na 69 dolarů. V České republice se v současnosti prodává za 2 190 Kč a pokud by došlo ke zdvojnásobení ceny, vyšplhala by se přibližně na 4 380 Kč. Vedoucí pracovníci Applu zřejmě ještě nedospěli k finální ceně, podle zdrojů 9to5mac by se měla pohybovat od 149 do 199 dolarů. Jestliže Apple TV srovnáme s konkurencí ve formě Chromecastu od Googlu, Amazon Fire TV nebo Roku 3, setkáme se s velkým cenovým nepoměrem.

Design produktu zůstane stejný, změní se rozměry a zřejmě i některé vnitřní komponenty. Nová „krabička“ bude na první pohled tlustší a taky nepatrně širší.

4. generace Apple TV dorazí na trh v říjnu a s velkou pravděpodobností ji Apple představí na keynote 9. září. Od své předchozí generace nabídne výrazné celkové vylepšení. Bude obsahovat hlasovou asistentku Siri, vlastní App Store s balíkem nástrojů pro vývojáře a nové uživatelské rozhraní. Dále nový dálkový ovladač a možnost ji připojit v rámci kabelové televize, takže nabídne i televizní pořady. Jak uvedly zdroje 9to5mac, Apple plánuje tuto službu za zhruba 40 dolarů měsíčně (cca 1 000 korun).

Současnou verzi Apple TV společnost jen tak nezahodí a hodlá ji nechat v nabídce za neměnnou cenu. Avšak už nenabídne App Store, Siri nebo nové funkce dálkového ovladače.

Apple TV 4. generace

Zdroj: 9to5mac.com