iphone_rose_gold_pink_6_6s_icon_colorZáří se blíží a s ním i mnoho spekulací o nastávajícím modelu iPhonu. Dle uniklých informací víme, že bude mít například další barvu – Rose Gold a podobně. To však není hlavní lákadlo, tím je beze sporu Force Touch displej. Displej, který je již používám na Apple Watch, dokáže snímat sílu doteku Vašeho prstu. Jaké výhody by to mohlo přinést?



Díky Force Touch by bylo možné přeskočit spoustu „klikání“ a tím pádem zjednodušit a zrychlit užívání iOS. Uvedeme si pár názorných příkladů:

  • Řekněme, že si chcete pustit navigaci na určitou adresu. Otevřete Mapy, budete muset vypsat adresu do vyhledávání, klidkout na logo navigace a následně na další ikonu pro start navigace. S Force Touch nepříklad jednoduše najedete na místo kam se chcete dostat, kliknete silněji a hotovo, navigace spuštěna.
  • V aplikaci Hudba. Když si uživatel pustí nějakou píseň a líbí se mu, rozklikne si možnost Uložit do offline režimu nebo Přidat do playlistu. Force Touch by v tomto případě nahrazovalo ikonu na rozkliknutí těchto dvou možností.
  • Další funkce by mohly být převzaty z nového MacBooku. Kdy silnějším stiskem v Safari uživatel vidí náhled požadované stránky, nebo v kontaktech jeho náhled apod.

O dalších novinkách ohladně nadcházejícího modelu iPhone Vás budeme nadále informovat, proto čtěte náš portál.

iphone-force-touchZdroj: 9to5mac.com