fripito iconNový průvodce západním pobřežím Sicílie je první týden k dispozici za poloviční cenu. Akce platí do 8. srpna 2015! Krásné pláže a skalnaté pobřeží nejsou to jediné, co vám na Sicílii učaruje. Tak jako na různých místech Itálie, i tady se v mžiku ocitnete o mnoho století zpátky a je vám dovoleno obdivovat kouzlo starých středověkých měst s jejich klikatými uličkami či krásu řeckých chrámů s jejich zdobnými sloupy, ať už je to Dórský chrám v Segestě, chrám bohyně Hery v Selinuntě nebo Údolí chrámů v Agrigentu.



Krásnou přírodu se pak můžete vydat poznávat po pastýřských stezkách v přírodní rezervaci Zingaro, stejně jako život dřívějších obyvatel Sicílie v některé z mnoha jeskyní, např.Grotta Mangiapane a samozřejmě musíte ochutnat místní středomořskou kuchyni a dobré víno z místních vinic. A pokud vás zajímavé tajemství mořské soli, pak se o ní dozvíte vše na solných polích u městečka Nubia nedaleko Trapani.

Autorem průvodce je americká fotografka Jacquelynn Buck, která pro Fripito připravila také průvodce Arizonou.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/fripito/id838815010?mt=8″]

A pokud se nemůžete zbavit myšlenek na sicilskou mafii, jak ji znáte z filmů, tak se s průvodcem můžete podívat do Catanie na východním pobřeží.