intel logo iconIntel dříve oznámil, že podrobnosti týkající se nového procesoru sdělí za několik týdnů. Ovšem některé informace byly odhaleny ještě dříve, než Intel původně plánoval. A odhalila je samotná společnost. Během prezentace na Intel Developer Forum (IDF) bylo oznámeno několik schopností příští řady procesorů, včetně detailů ohledně podpory 4K displejů.



Nová řada procesorů od Intelu s názvem „Skylake“ přinese podporu až třech 4K displejů při 60 Hz, tzn. že za pomoci jednoho počítače budete schopni současně provozovat 3 monitory s rozlišením 4K. V porovnání s přechozími procesory od Intelu se jedná o úctyhodný progres, jelikož architektura Broadwell byla schopna obsloužit jeden 4K monitor při 60 Hz a Haswell ten samý monitor pouze při 30 Hz.

Procesory Skylake budou disponovat novou funkcí s názvem Speed Shift, která se postará o delší životnost baterie, díky inteligentnímu systému změny stavu napájení CPU. Dřívější úniky statistik výdrže baterie u Skylake-U čipů ukázaly delší výdrž o 1,4 hodin. Skylake také nabídne technologii EDRAM+, která by měla zajistit vyšší výkonnost procesorů na základní desce.

S uvedením nové řady procesorů Skylake očekáváme, že Apple aktualizuje počítače Mac. Vzhledem k tomu, že Intel má tyto procesory hotové, nových Maců bychom se mohli dočkat ještě tento rok.

Intel procesory (Skylake)

Zdroj: 9to5mac.com, ArsTechnica.com