apple_pencil_logoNa dnešní Apple konferenci byl spolu s obřím iPadem Pro představen také zcela nový stylus s názvem „Apple Pencil“. Tento stylus naplno využívá funkce Multi-touch a také funguje na podobné bázi jako je 3D Touch (Force Touch). To znamená, že rozpozná jakou silou na displej tlačíte. Pokud tedy budete chtít silnější čáry, přitlačíte více na stylus.



S Apple Pencil dokonce můžete i stínovat a to tak, že nakloníte stylus a můžete stínovat a šrafovat jako na papíře. Stylus má zabudovanou baterii, kterou je nutné dobíjet a to přes lightning konektor, kterým Apple Pencil připojíte například k iPadu. Baterie má výdrž 12 hodin a 15 sekund dobíjení, se rovná 30 minutám používání.

Využít novou Apple Pencil můžete i v nově přepracované aplikaci Poznámky, ve které nyní můžete kreslit své nápady, poznatky a různé skici a přidávat různé grafy a diagramy. Apple Pencil byl představen zároveň s iPadem Pro, avšak v balení ho nenajdete, neboť se bude prodávat zvlášť a to v listopadu za 99 dolarů (zhruba 2400 Kč).

8

4

pencil_4

pencil_3

pencil_2